Tillträde i Gråbo

2018-04-03
Idag blir vi på Kuststaden Projektutveckling AB er hyresvärd och tar över ansvaret för fastigheterna Stäven 1 och Bogen 1.

Vi är mycket glada över att vi fått förtroendet att förvärva ett så stort och välskött bestånd i Visby. Detta har gett oss möjligheten att bygga en stark lokal organisation med ett eget platskontor i området. Läs mer om hur du kommer i kontakt med oss här!

Vilka är vi

Kuststaden Projektutveckling är verksamma i Oskarshamn, Västervik och Visby. Huvudkontoret ligger i Oskarshamn och där finns företagets ledning samt stödfunktioner som ekonomi, administration och ledning. Läs mer om oss här!

Nedan följer en del praktiskt information och svar på frågor som kan tänkas uppkomma i samband med vårt tillträde. Information delas också ut till samtliga hyresgäster.

Mina sidor

Det är viktigt att du aktiverar Mina Sidor då detta är vår huvudsakliga informationskanal ut till dig som hyresgäst. På mina sidor kan du bland annat: felanmäla och följa ditt ärende, boka tvättid, se dina hyresfakturor, se dina gällande hyreskontrakt samt uppdatera dina uppgifter. Det är viktigt att du har aktuella kontaktuppgifter så du inte missar information från oss.

Vad händer med pågående felanmälningar i min lägenhet?

Ärenden som pågår kommer att lämnas vidare till oss från GotlandsHem. Det gäller även besiktningsprotokoll och annan information om fastigheterna.

Vad innebär det för mig som hyresgäst att få en ny hyresvärd?

Ditt hyreskontrakt och hyresnivå följer med vid försäljningen och du har samma rättigheter och skyldigheter även då fastigheten får ny ägare. Precis som det fungerar hos GotlandsHem idag, så styrs hyrorna även hos oss genom förhandlingar och avtal med Hyresgästföreningen.

Hyresavier

Din hyresavi för april månad fick du från GotlandsHem. Den ska du ha betalat precis som vanligt. I mitten av april kommer de första avierna från oss. De avser maj och juni. Fortsättningsvis kommer vi skicka ut tre månadsavier i taget. Observera att avierna från oss har nytt bankgiro.

Hur blir det med mitt autogiro?

Autogirot med GotlandsHem upphör och du måste teckna ett nytt medgivande till oss. Du som vill ha autogiro besöker vår hemsida för mer information samt blankett.

Borgensåtagande

Borgensåtagande följer hyreskontraktet och gäller som tidigare fast nu mot oss som hyresvärd.