Trivsel och ordning

Störande ljud & fest
I ett trapphus måste man acceptera en del från sina grannar, men alltid visa omtanke och anpassa ljudnivån med sunt förnuft. Mellan klockan 22.00-07.00 är det extra viktigt att visa hänsyn mot dina grannar. Ska du ha fest eller göra något som kan störa dina grannar sätt då gärna upp en lapp några dagar innan i trapphuset. Om du blir störd av oljud så räcker det oftast med en trevlig påminnelse till den som stör då man själv ibland inte är medveten om att det påverkar andra. Skulle detta inte hjälpa så kontakta vår kundservice. För pågående störningar kontakta jouren.

Vid utryckningar som konstateras som störningar debiteras den störande hyresgästen för utryckningen. Vid allvarliga eller återkommande störningar riskerar man att bli vräkt.

Husdjur
Som djurägare har du ansvar för att ditt djur inte stör eller förorenar sin omgivning. All rastning bör ske utanför området för allas trivsel. Plocka alltid upp efter ditt djur och ha hunden kopplad på området. Tänk på att många är allergiska mot pälsdjur, visa därför extra hänsyn när du t.ex. tvättar eller borstar ditt djur utomhus. Husdjur är inte tillåtna i våra tvättstugor.

Skadedjur & ohyra
Skadedjur sprids snabbt och lätt, och har man otur så kan de drabba fler boenden. Om du misstänker att du drabbats av skadedjur, insekter eller ohyra ska du omgående kontakta våra skadedjursbekämpare.
Några tips för att undvika skadedjur är att inte lämna mat framme och se till att skåp och lådor är fria från smulor. Städning är A och O då djuren inte trivs i rena och torra utrymmen.

Grillning
På grund av brandsäkerhet så är det endast tillåtet att grilla med el-grill på balkongen eller uteplatsen. Grilla med försiktighet och tänk på dina grannar.

Rökning
Rökning är förbjuden i alla gemensamma utrymmen. Ta hänsyn till dina grannar om du röker på balkongen då lukten skapar obehag hos många. Ta hand om dina fimpar och släng inte dessa på marken.