Hyran

Hyran betalas i förskott och ska vara betald senast sista vardagen varje månad.

Betalningssätt

E-faktura
Smidigaste sättet att betala din hyra är via E-faktura. Anmäl dig via din internetbank, sök efter KlaraBo. Har du fått pappersavier får du E-faktura från nästa avisering.

Med E-faktura kan du välja att fakturan betalas automatiskt på förfallodatumet med automatik, detta gör du i din internetbank.

PDF-faktura
Du kan välja att få din faktura som PDF till din e-postadress. Skicka ett e-mail till info@klarabo.se så registrerar vi det.

Autogiro
För att betala med autogiro så krävs en anmälan så betalningen automatiskt överförs från ditt bankkonto varje månad på förfallodatumet. För att ansöka om autogiro behöver du fylla i en blankett och skicka till oss. Blanketter hittar du här.

Tänk på att invänta bekräftelse för att vara säker på att autogirot dras.

Pappersavi
Pappersavierna kommer kvartalsvis via post. På pappersavin finns bankgiro och OCR-nummer som ska användas vid inbetalning.

Mina Sidor
På mina sidor kan du se både ditt kontrakt och din hyresavi.

Missat betala hyran?
Det är viktigt att du betalar hyran i tid. Annars riskerar du att bli av med din hyresrätt.

Inkassokrav
Om du inte betalar i tid får du ett inkassokrav inom 10 dagar efter förfallodagen. Då tillkommer en inkassoavgift på 180 kr. Om du fortfarande inte betalar kan du bli uppsagd. Detsamma gäller om du betalar hyran för sent flera gånger. Betalar du inte din hyra går ärendet vidare till Kronofogdemyndigheten.